Program Akışı

Cuma

24.10.2025

08.00 Firmaların stantlara yerleşmesi
11.00 Festival alanına girişlerin
başlaması ve stantların açılması
12.00 Tadım etkinlikleri-1 (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
14.00 Çocuk etkinlikleri
15.00 Tadım etkinlikleri-2 (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
15.30 Kortej - Güre Sahil
16.00 Çelenk
16.15 Açılış

16.30 Stant Ziyaretleri
17.00 Festival Sunumu - Prof. Dr. Abdullah Soykan
17.10 Protokol Konuşmaları
17.30 Yeni Sezonda Dünyada Zeytin - Zeytinyağı Üretiminde Son Durum - José María Penco ile Murat Küçükçakır
18.10 Lokanta Bahar kurucu şefi
Ekrem Yanbolluoğlu Sunumu
18.40 Protokol Tadım Etkinliği
20.30 Konser - Savaş Can ve Orkestrası
23.30 Kapanış
Cumartesi

25.10.2025

08.00 Firmaların stantlara yerleşmesi
09.30 B2B toplantısı
09.30 - 10.30 Çağrı Salon ile Kökten Dala: Zeytin Ağacı Meditasyonu Toprağa köklen, gövdenle dengelen, dallarınla özgürleş (Güre Plajı)
10.00 Festival alanının açılması
11.00 Çocuk etkinlikleri (çocuk sahnesi - gün boyu)
11.00 Şık Süt sponsorluğunda Levent Kaynak şef ile 10 peynirli Balıkesir pizzası (ana sahne)
11.50 Ali Pekin sponsorluğunda Şef Rüzgar Sünbül ve Dyt. Esra Küçükkavruk ile Zeytinyağlı Portakallı Kereviz ve Zeytinyağlı Kinoalı Girit Kabağı Dolması (ana sahne)
12.00 Tadım etkinlikleri-1 (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
12.30 Ünlü diyetisyen Hatice Nur Ege Sağlığın Mucizesi Zeytinyağı Hakkında Sorularınızı Yanıtlayacak (Ana Sahne)
13.00 Ferhatoğlu sponsorluğunda ünlü şef Mehmet Butcher'la Karides Kebabı (ana sahne)

14.00 Şef Mehmet Kudat ve Yemek Yazarı Birgül Erdoğan ile Zeytinyağlı Kabak Carpaccio (ana sahne)
14.50 Halil Esen sponsorluğunda Masterchef All Star Şampiyonu Esra Tokelli ile Zeytinli Zeytinyağlı Enginar Kalbi Püresi Üzerinde Izgara Ahtapot (ana sahne)
15.00 Tadım etkinlikleri-2 (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
15.30 Gastronomi Yazarı Selma Mollaoğlu ile Edremit Coğrafi İşaretli Zeytinyağı ve Çizik Yeşil Zeytinli Meze (ana sahne)
16.30 Şef Kadir Yakıcı ve Şef Kemal Kabadayı ile Zeytinyağlı Kabak çiçeği dolması (ana sahne)
17.00 ETOLAB Panelistleri ile Tadım Eğitimi (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
Selda Uzunoğlu
Celil Kurtoğlu
Süleyman Ergamalıoğlu
17.15 Şık Süt Sponsorluğunda Öznur Arıkan (Süt Rüyası Peynir Okulu) ile Şirden Mayalı Probiyotik Beyaz Peynir Yapımı ve Zeytinyağında Saklama yöntemi (ana sahne)
19.00 Çocuk etkinlikleri (çocuk sahnesi)
20.30 Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars
23.30 Kapanış

(Cumartesi günü 25.10.2025)
KAZDAĞI MÜZESİ veya FESTİVAL ALANI DIŞINDAKİ ETKİNLİK PROGRAMI:

12.30 Influencer Tuğçe Aksulu – Gazeteci Talip Bayram – Gazeteci Murat Çiçek – Influencer Gülçin Polat ile Şehir Markalaşmasında Turizm & Gastronominin Yeri Hakkında Söyleyişi (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
13.00 Tesis ziyareti ve tadım etkinliği
13.00 Ölmez Ağacın Gölgesinde: Miras sergisi (Fem Tasarım) Yer: Manastırhan Kazdağları Otel
14.00 Panel - Birlikten Değer Doğar: ``Kırsal Kalkınmada Coğrafi İşaret Yönetişimi ve Kooperatifleşme``(Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
Moderatör: Dr.Öğr. Üyesi Tuba Öncül Abacıgil
Panelistler:
Prof.Dr. Arman Zafer Yalçın
Dr. Hakkı Çetin
15.00 Tesis ziyareti ve tadım etkinliği
15.30 Diyetisyen Gözde Güncü ile Köşe Yazarı ve Influencer Alper Kılınç Zeytinyağının bağırsak sağlığındaki etkisi hakkında söyleşi (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
16.00 Ressam Serhan Kerestecioğlu - Sarıkız ve İda resim sergisi Yer: Kazdağı Müzesi
17.00 Panel - Sürdürülebilir Turizm ve Kültür Turlarının Bölge Ekonomilerine Katkısı (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
Emre Serhat Dönmez / Jolly Tur Kültür Turları Müdürü - Fatih Ergün / Türsab Bölge Başkanı - Moderatör / Prof. Dr. Sabriye Çelik Uğuz

13.00 - 15.00 saatlerinde iki seans olmak üzere belirtilen tesis ve mağazaların ziyaret edilmesi için festival alanından gidiş-geliş ücretsiz servis kaldırılacaktır.

Aktaylar Zeytinyağı
Ekin Kocadağ
Ferhatoğlu (Fabrika Satış Mağazası Ziyareti)
Halil Esen
Nermin Hanım Zeytinliği
Pazar

26.10.2025

09.30 - 10.30 Çağrı Salon ile Zeytinin Bedeninde: Somatik Yoga Akışı Bedenini uyandır, nefesinle ak, duyumlarınla şifalan (Güre Plajı)
10.00 Festival alanının açılması
11.00 Çocuk etkinlikleri (çocuk sahnesi - gün boyu)
11.00 Bütüncül Şef - Ekmek Eğitmeni Nevin Us'la Zeytinyağlı Ekmek yapımı (ana sahne)
11.50 Şef İzzet Durko ile Zeytinyağlı Fırında Pırasa Kavurma (ana sahne)
12.00 Tadım etkinlikleri-1 (rezervasyonlu)
(tadım çadırı)

14.00 Cem Zeytin sponsorluğunda ünlü şef ve yemek yazarı Özlem Mekik ve Gastronomi Yazarı Neslihan Durna ile Edremit Yöresi Bal Helvası (ana sahne)
15.00 Tadım etkinlikleri-2 (rezervasyonlu)
(tadım çadırı)
15.30 Ören Zeytin sponsorluğunda ünlü şef Ayvaz Akbacak ile Patates Örgülü Levrek (ana sahne)
16.30 Gülhan Ertaş, Nedret Gürdal ile Zeytinyağlı, Bademli, Damla Sakızlı Yöresel Baklava yapımı (ana sahne)
17.00 ETOLAB Panelistleri ile Tadım Eğitimi (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
Celil Kurtoğlu
Süleyman Ergamalıoğlu
Mustafa Eskicioğlu
18.30 Çocuk etkinlikleri (çocuk sahnesi)
20.30 Konser - Kolpa
23.30 Kapanış

(Pazar günü 26.10.2025)
KAZDAĞI MÜZESİ veya FESTİVAL ALANI DIŞINDAKİ ETKİNLİK PROGRAMI:

09.30 Bisiklet turu başlangıcı
(Havran Belediyesi Önü)
10.30 Bisiklet turu buluşması
(Edremit Meydan)
11.00 Zeytinli köyü zeytinlik buluşması,
hasat etkinliği (Varol Zeytincilik Tesisleri)
12.00 Fabrika ziyareti
13.30 Tuncay Tapar (Favori Lezzetler Yayın Yönetmeni) -
Şef Ayvaz Akbacak - Şef Mehmet Butcher - Şennur Enginer Seyahat ve Gastronomi yazarı Sosyal Medyanın Sektördeki Yeri ve Önemi ile İlgili Söyleşi (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
15.00 Zeytin Bahçelerinde Ara Tarım / Aromatik Bitkiler (Nazım Tanrıkulu-BAÇEM Müdürü) (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
17.00 Panel: Zeytinle Gelen Değer: ``Edremit'in Hazineleri`` (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)

Not: Pazar günü programında hasat, fabrika
ziyaretleri, rotalar ile festival alanı etkinlikleri
paralel şekilde 17.00’a kadar devam edecektir.

Program Akışı

Cuma

24.10.2025

08.00 Firmaların stantlara yerleşmesi
11.00 Festival alanına girişlerin
başlaması ve stantların açılması
12.00 Tadım etkinlikleri-1 (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
14.00 Çocuk etkinlikleri
15.00 Tadım etkinlikleri-2 (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
15.30 Kortej - Güre Sahil
16.00 Çelenk
16.15 Açılış
16.30 Stant Ziyaretleri
17.00 Festival Sunumu - Prof. Dr. Abdullah Soykan
17.10 Protokol Konuşmaları
17.30 Yeni Sezonda Dünyada Zeytin - Zeytinyağı Üretiminde Son Durum - José María Penco ile Murat Küçükçakır
18.10 Lokanta Bahar kurucu şefi Ekrem Yanbolluoğlu Sunumu
18.40 Protokol Tadım Etkinliği
20.30 Konser - Savaş Can ve Orkestrası
23.30 Kapanış
Cumartesi

25.10.2025

08.00 Firmaların stantlara yerleşmesi
09.30 B2B toplantısı
09.30 - 10.30 Çağrı Salon ile Kökten Dala: Zeytin Ağacı Meditasyonu Toprağa köklen, gövdenle dengelen, dallarınla özgürleş (Güre Plajı)
10.00 Festival alanının açılması
11.00 Çocuk etkinlikleri (çocuk sahnesi - gün boyu)
11.00 Şık Süt sponsorluğunda Levent Kaynak şef ile 10 peynirli Balıkesir pizzası (ana sahne)
11.50 Ali Pekin sponsorluğunda Şef Rüzgar Sünbül ve Dyt. Esra Küçükkavruk ile Zeytinyağlı Portakallı Kereviz ve Zeytinyağlı Kinoalı Girit Kabağı Dolması (ana sahne)
12.00 Tadım etkinlikleri-1 (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
12.30 Ünlü diyetisyen Hatice Nur Ege Sağlığın Mucizesi Zeytinyağı Hakkında Sorularınızı Yanıtlayacak (Ana Sahne)
13.00 Ferhatoğlu sponsorluğunda ünlü şef Mehmet Butcher'la Karides Kebabı (ana sahne)
14.00 Şef Mehmet Kudat ve Yemek Yazarı Birgül Erdoğan ile Zeytinyağlı Kabak Carpaccio (ana sahne)
14.50 Halil Esen sponsorluğunda Masterchef All Star Şampiyonu Esra Tokelli ile Zeytinli Zeytinyağlı Enginar Kalbi Püresi Üzerinde Izgara Ahtapot (ana sahne)
15.00 Tadım etkinlikleri-2 (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
15.30 Gastronomi Yazarı Selma Mollaoğlu ile Edremit Coğrafi İşaretli Zeytinyağı ve Çizik Yeşil Zeytinli Meze (ana sahne)
16.30 Şef Kadir Yakıcı ve Şef Kemal Kabadayı ile Zeytinyağlı Kabak çiçeği dolması (ana sahne)
17.00 ETOLAB Panelistleri ile Tadım Eğitimi (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
Selda Uzunoğlu
Celil Kurtoğlu
Süleyman Ergamalıoğlu
17.15 Şık Süt Sponsorluğunda Öznur Arıkan (Süt Rüyası Peynir Okulu) ile Şirden Mayalı Probiyotik Beyaz Peynir Yapımı ve Zeytinyağında Saklama yöntemi (ana sahne)
19.00 Çocuk etkinlikleri (çocuk sahnesi)
20.30 Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars
23.30 Kapanış

(Cumartesi günü 25.10.2025)
KAZDAĞI MÜZESİ veya FESTİVAL ALANI DIŞINDAKİ ETKİNLİK PROGRAMI:

12.30 Influencer Tuğçe Aksulu – Gazeteci Talip Bayram – Gazeteci Murat Çiçek – Influencer Gülçin Polat ile Şehir Markalaşmasında Turizm & Gastronominin Yeri Hakkında Söyleyişi (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
13.00 Tesis ziyareti ve tadım etkinliği
13.00 Ölmez Ağacın Gölgesinde: Miras sergisi (Fem Tasarım) Yer: Manastırhan Kazdağları Otel
14.00 Panel - Birlikten Değer Doğar: ``Kırsal Kalkınmada Coğrafi İşaret Yönetişimi ve Kooperatifleşme``(Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
Moderatör: Dr.Öğr. Üyesi Tuba Öncül Abacıgil
Panelistler:
Prof.Dr. Arman Zafer Yalçın
Dr. Hakkı Çetin
15.00 Tesis ziyareti ve tadım etkinliği
15.30 Diyetisten Gözde Güncü ile Köşe Yazarı ve Influencer Alper Kılınç Zeytinyağının bağırsak sağlığındaki etkisi hakkında söyleşi (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
16.00 Ressam Serhan Kerestecioğlu - Sarıkız ve İda resim sergisi Yer: Kazdağı Müzesi
17.00 Panel - Sürdürülebilir Turizm ve Kültür Turlarının Bölge Ekonomilerine Katkısı (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
Emre Serhat Dönmez / Jolly Tur Kültür Turları Müdürü - Fatih Ergün / Türsab Bölge Başkanı - Moderatör / Prof. Dr. Sabriye Çelik Uğuz

13.00 - 15.00 saatlerinde iki seans olmak üzere belirtilen tesis ve mağazaların ziyaret edilmesi için festival alanından gidiş-geliş ücretsiz servis kaldırılacaktır.

Aktaylar Zeytinyağı
Ekin Kocadağ
Ferhatoğlu (Fabrika Satış Mağazası Ziyareti)
Halil Esen
Nermin Hanım Zeytinliği
Pazar

26.10.2025

09.30 - 10.30 Çağrı Salon ile Zeytinin Bedeninde: Somatik Yoga Akışı Bedenini uyandır, nefesinle ak, duyumlarınla şifalan (Güre Plajı)
10.00 Festival alanının açılması
11.00 Çocuk etkinlikleri (çocuk sahnesi - gün boyu)
11.00 Bütüncül Şef - Ekmek Eğitmeni Nevin Us'la Zeytinyağlı Ekmek yapımı (ana sahne)
11.50 Şef İzzet Durko ile Zeytinyağlı Fırında Pırasa Kavurma (ana sahne)
12.00 Tadım etkinlikleri-1 (rezervasyonlu)
(tadım çadırı)
14.00 Cem Zeytin sponsorluğunda ünlü şef ve yemek yazarı Özlem Mekik ve Gastronomi Yazarı Neslihan Durna ile Edremit Yöresi Bal Helvası (ana sahne)
15.00 Tadım etkinlikleri-2 (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
15.30 Ören Zeytin sponsorluğunda ünlü şef Ayvaz Akbacak ile Patates Örgülü Levrek (ana sahne)
16.30 Gülhan Ertaş, Nedret Gürdal ile Zeytinyağlı, Bademli, Damla Sakızlı Yöresel Baklava yapımı (ana sahne)
17.00 ETOLAB Panelistleri ile Tadım Eğitimi (rezervasyonlu) (tadım çadırı)
Celil Kurtoğlu
Süleyman Ergamalıoğlu
Mustafa Eskicioğlu
18.30 Çocuk etkinlikleri (çocuk sahnesi)
20.30 Konser - Kolpa
23.30 Kapanış

(Pazar günü 26.10.2025)
KAZDAĞI MÜZESİ veya FESTİVAL ALANI DIŞINDAKİ ETKİNLİK PROGRAMI:

09.30 Bisiklet turu başlangıcı
(Havran Belediyesi Önü)
10.30 Bisiklet turu buluşması
(Edremit Meydan)
11.00 Zeytinli köyü zeytinlik buluşması, hasat etkinliği (Varol Zeytincilik Tesisleri)
12.00 Fabrika ziyareti
13.30 Tuncay Tapar (Favori Lezzetler Yayın Yönetmeni) - Şef Ayvaz Akbacak - Şef Mehmet Butcher - Şennur Enginer Seyahat ve Gastronomi yazarı
Sosyal Medyanın Sektördeki Yeri ve Önemi ile İlgili Söyleşi (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
15.00 Zeytin Bahçelerinde Ara Tarım / Aromatik Bitkiler (Nazım Tanrıkulu-BAÇEM Müdürü) (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)
17.00 Panel: Zeytinle Gelen Değer: ``Edremit'in Hazineleri`` (Kazdağı Müzesi - rezervasyonlu)

Not: Pazar günü programında hasat, fabrika ziyaretleri, rotalar ile festival alanı etkinlikleri paralel şekilde 17.00’a kadar devam edecektir.